Skip to Navigation

Eftersnack V75 17 juni

Propulsion svarade för en grym prestation då han vann raka segern i Norrbottens Grand Prix på Boden på lördagen. Denna gång vann han från utvändigt ledaren och Daniel Redéns stjärna svarade för en grym prestation. I sulkyn som vanlig Örjan Kihlström.

Oasis Bi tog programenligt ledningen och Mosaique Face hann före Propulsion in i första sväng och fick ta över. Örjan ville sedan inte släppa ner Anna Mix framför sig utan valde dödens. Propulsion såg ut som en tiger hela loppet, krossade Mosaique Face 250 kvar och kunde även svara Oasis Bi som Kim Eriksson kryssade fram över upploppet. Det såg ut som om det skulle bli hårt men då Örjan drog ner norsken på Propulsion sträckte han på sig och vann säkert. Han är helt enkelt ruggigt bra.

Häftig duell
Efter strul på atg.se inleddes V75 men en häftig duell där favoriten Whitehouse Express till slut drog det längsta strået för Örjan Kihlström men Officer C.D. var väldigt stor i nederlaget

Officer C.D. blåste till spets, Kihlström blev tvingad att attackera från tredje ut 1 200 kvar och var framme hos ledaren 1 050 kvar. Då Bergh ryckte norsken och huvan på Officer 450 kvar fick han direkt två längder, det gick otroligt fort och det blev direkt 20 meter till tredje häst. Örjan gick ner i rygg, styrde på 150 kvar och Whitehouse avgjorde knappt men säkert. Dessa båda var helt i en klass för sig.

Skrällvärmningen vann
Vi var inne på Nouvelle Avenue på förhand och efter en vass värmning trodde vi än mer på henne och utnämnde henne till dagens skrällvärmning. I loppet fick hon ledningen efter 75 meter sedan Lacouer and Lace galopperat. Rikard N Skoglund fick köra sakta första 500 innan favoriten på nytt anslöt på utsidan. Det gick ganska fort från 1500 kvar och i sista sväng lämnade Nouvelle Avenue konkurrenterna och vann lätt till 10,27 i odds. Lacquer and Lace var duktig trea men fungerade inte optimalt på barfotabalansen, något vi var inne på och hade ingen feeling för henne. Även Geisha Sund galopperade bort sig tidigt.

I V75-3 vann favoriten Gianluca Boko sedan han blivit släppt till spets per omgående. Det gick fort på sista långsidan då Jacques Noir pressade på men över upploppet gled Gianluca undan enkelt för Robert Bergh. Jacques höll bra, Lugnets Sardonyx fick lite sparat som trea och Julius Leejs avslutade bra. Gianluca hade åter tussarna kvar i öronen och han är under häftig utveckling.

Dramatiskt
Kallblodsloppet, V75-4 blev både rörigt och dramatiskt. Segern gick till Art Nökkve och Håkan Skoglund men först i mål var Storsjarmören och Ove A Lindqvist. Denne kom ut ett spår i en trång situation i sista sväng och tog sig loss på upploppet, båda gångerna blev Tangen Haap generad. Domarna valde att diska jätteskrällen Storsjarmören, det kändes rätt men vi såg aldrig domarnas bilder vilket gör det svårare att ha en klar uppfattning. Art Nökkve behöver dock inte be om ursäkt. Det strulade 1 300 kvar och han fick gå slutvarvet i tredjespår utan rygg. Travet flöt inte perfekt men han visade som vanligt ruggig styrka. Tangen Haap fick också ett struligt lopp och fullföljde bra men var aldrig med riktig chans.

Smällen i femte
V75-5 kom istället smällen då Grand Ale var helt omutlig i spets. Han fick press hela vägen och travade inte perfekt men kunde ändå hålla undan i tapper stil för Hannu Hietanen. Här var vi helt inne på Louie Brodde men denne galopperade direkt från start. Duktig tvåa efter en vass avslutning var Annabelle Dimanche och tapper trea efter att ha pressat utvändigt ledaren var Nochebuena Face.

Ny värmningsvinnare
I V75-6 gillade vi verkligen intrycket på Etosha Boko i värmningen och trots att han tidigare underpresterat bakom spelade vi med honom på Slutspelet-DD. Det visade sig helt rätt för i ett rörigt lopp var han klart starkast i spurten efter attack i sista sväng från tredje ut för Ulf Ohlsson medan Mattias Djuse tränar. Don Juan Sisu var duktig tvåa från utvändigt ledaren medan formkortet Malekeh såg ut at ha krafter kvar från rygg ledaren. Även här galopperade favoriten Holdyourhorses från start och kort senare på väg mot ledningen galopperade Västerbo Groisbois.

Louie Broddes galopp spolierade alla våra chanser att få sju rätt på V75. Det som räddade oss var Slutspelet-DD där nettot blev 6.520 kr!

Toppen
+++ Propulsion är en grym häst som vinner på 10,8 full väg från dödens med huvan kvar.

++ Art Nökkve är en riktig hårding. Han travade inte perfekt och kunde inte svara Storsjarmören men fick segern och svarade för en urstark prestation.

+ Whitehouse Express såg häftig ut och gjorde ett mycket bra lopp vid andra raka seger.

Floppen
Make it Quick har fått många tuffa lopp på slutet och denna gång var han riktigt usel. Det var en uppgiven galopp på sista långsidan.

Svante Båth hade två favoriter i Louie Brodde och Holdyourhorses men båda galopperade direkt.

Atg.se la ner timmen innan spelstopp för V75 och många av våra kunder hörde av sig och var frusterade då de inte fick in sina spel. Vi förstår och kan bara skicka en tumme ner till ATG.

Lira nästa gång
Lugnets Sardonyx såg frän ut i biken och Nochebuena Face svarade för ett mycket starkt lopp från utvändigt ledaren och Angle of Attack pullade sig i galopp i sista sväng. Med framspår har han mycket bra chans i nästa start.