Skip to Navigation

Eftersnack dubbla V75-omgångar i Östersund och Oslo!

Vi sammanfattar helgen som inte bjöd på några spelmässiga framgångar för vår del, även om Canari Match var en bra spik under söndagen. 

Två storlopp har avverkats i helgen, Jämtlands Stora Pris och Oslo Grand Prix. Om vi börjar på lördagen så ledde Västerbo Highflyer runt om i Jämtlands Stora och det var en rörd Per Linderoth som fick vinna det här loppet åt Daniel Redén på platsen där allt en gång började. Tvåa i loppet var en viss tolvåring Spring Erom tillsammans med Christoffer Eriksson, som istället fick stå högst på prispallen i ett storlopp under söndagen när han vann Oslo Grand Prix tillsammans med storskrällen Twister Bi. Christoffer gjorde alla rätt i sulkyn och Twister Bi kunde fånga in en tapper Lionel i dom sista stegen.

 

                                             

 Per Linderoth

 Foto (Claes Kärrstrand, Kanal 75)

 

I övrigt från lördagen är det inte så svårt att välja vem som ska lyftas fram i rampljuset, Magnus Träff och hans familj hade en stor dag när man tog en dubbel på V75 med Survival Kit och Queer Fish, Erik Adielsson vikarierade förtjänstfullt för Kaj Widell bakom båda dessa hästar och han passade på att tacka för dagen avstängde Kaj i vinnarcirkeln för vissa råd han fått om hästarna. Träff har endast sex hästar i träning och att ta två segrar på V75 under samma dag med så litet material är en bedrift som inte kan hyllas för mycket. Segerprocenten för stallet är över 40 under det här året och det är det inga många stall som ståtar med. Oskar J dirigerade lärlingsloppet från start till mål med First Love Boko som stod för en bra insats. Pave Faks var vår förstahäst i kallblodsloppet och över sju gånger på vinnarspelet var väldigt bra betalt, segern blev till slut enkel och Jomar Blekkan visade prov på sin fina körkonst. Voulez Vous tyckte vi inte värmde som bäst och han kändes inte som bäst för dagen enligt Ove A, men det löste sig perfekt och han skrällde till i avslutningen. 

 

 

Under söndagen har vi redan berört Canari Match som Örjan körde sig till ledningen med och segern blev ganska enkel till slut. Samma segerrecept var det för Shadow Gar som imponerade under elitloppshelgen och även om det inte var lika imponerande idag så höll hon undan tillsammans med Erik Adielsson. Månprinsen A.M. var tillbaka som kung igen och hade bästa spurten bland kallbloden. Den stora skrällen i omgången utöver Twister Bi var Rekord Rune som spurtade vasst tillsammans med Carl Johan Jepson. För den som lyckades hitta sju rätt under söndagen så blev utdelningen fina 293.234 kr!