Skip to Navigation

V64-Exempel Analys

V64-1

Spetsstrid

1 Matrix Reloaded tar ledningen för att släppa. Laddas 2 Katjing tror vi han håller ut 3 Oliver Twist men troligtvis backar Örjan ner invändigt och vi tror på Oliver Twist till spets.

Fullständig analys

6 Scargel är mycket intressant och vi tror han har toppchans att "mata" ner dessa sista 700. Han hade ett mörkt fjolår och kunde inte starta kontinuerligt men nu är han fräsch och vi såg en klar uppryckning senast då han gick bra till slut där Acclaim vann och Iceland svek. Han gick även med skor då (fel i programmet) och ikväll blir det skoryck och det är ett stort plus för Scargel. Det är ett litet fält och han bör få andra-tredje utvändigt och även om tempot riskerar att bli lågt i täten så är vi inne på att motståndarna inte har form nog för att stå emot honom till slut och spikar fräckt!

4 Tiffany Brodda spurtade bra näst senast på Jägersro från ett svårt läge. Hon var dock sämre senast och hängde återigen töm över upploppet vilket är lite oroväckande. Hon duger bra i det här loppet och vi rankar henne tvåa då hon innan senast svarat för flera starka insatser. Troligtvis hamnar hon i dödens utvändigt om Oliver Twist men denne tror vi hon kan knäcka och skulle Scargel svika så tror vi Tiffany stiger fram.

3 Oliver Twist är favorit och han har gjort det bra på V75 sedan han köptes till Lähdekorpi. Han var inte som bäst senast bakom Frillan Filiokus och återkommer nu efter uppehåll och ska få ett lopp i kroppen inför stundande V75-final. Han bör komma till ledningen och sedan är risken stor att det inte händer något men vi stämmer ännu inte in i hyllningskören vad gäller hästen och när han troligtvis kommer vara lite seg i benen ikväll tror vi han får tufft sista halvvarvet att stå emot.

5 Traveling Man hade en bra höst men helt klart är hans rad lite missvisande då han agerade segt och fick bra resultat mycket tack vare perfekta styrningar av Björn. Han gör nu årsdebut och har tränat bra men bara mängdträning och inga snabbjobb och vi tror han har en bra bit kvar till toppformen och tror han får svårt att räcka direkt.

1 Matrix Reloaded hade dåliga blodvärden senast och tappade från rygg på Iceland. Han har ett perfekt läge och är startsnabb och tar ledningen för att sedan släppa. Skulle han få luckan till slut kan han vinna men även är inte så tufft jobbad och en bit ifrån formen.

2 Katjing svek i sina två starter i december och har svårt att hitta tillbaka. Han tränar nu okey men har inte heller han toppform. Skulle Örjan ladda från start tror vi han kan hålla ut Oliver Twist och ett scenario som Stig H nog gärna skulle vilja få till är att spetsa med Katjing för att sedan släppa till Tiffany Brodda. Det känns dock lite för långsökt och det troliga är att Örjan tar ner Katjing bakom Matrix Reloaded och bara hänger med invändigt.

7 Target Player körde i ledning senast och han stannade återigen på upploppet och har svårt med moralen. Nu ska Per backa direkt och köra i rygg och vill Target kämpa så finns farten för att vinna men han känns mycket svårbedömd för tillfället.

Rank

 • A: 6
 • B: 4-3-5-1-2-7

 

V64-2

Spetsstrid

1 Staffan Palema är hygglig ut men inte helt lätt att ladda med då han kan slå ihop. 4 Kaprifol C.D. är vår knappa spetsfavorit och Björkroth är inne på att hon kan gå i ledningen. Kommer dock Björn tidigt med 5 New Challenge så tror vi han blir släppt till ledningen.

Fullständig analys

5 New Challenge var inte till sin fördel senast men gillade inte banan och mötte dessutom bra hästar. Näst senast övertygade han när Björn backade sig sist och bara svepte fältet från 800 kvar och vann via 13/800 och det var riktigt bra. Han är lite ivrig första stegen i voltstart och helt givet är det inte att han travar iväg felfritt. Björn brukar dock vara säker i dessa situationer och han har heller inga springspår utvändigt om sig och då bör han kunna söka sig mot ledningen tidigt och blir då inte lätt att slå.

7 Notable Nuts var snäppet under de bästa treåringarna ifjol utan att imponera på oss. Han har dock varit klart bättre i sina två senaste starter och näst senast avgjorde han utvändigt ledaren sista varvet via 12,5/700. Senast fick han ett tufft lopp i dödens och fick ge sig mot hästen bakom men höll ändå bra. Han har gått med helstängt huvudlag i starterna på slutet och verkar även trivts bra på isbanan med långa hakar för dessa takter har han inte visat innan. Örjan upp är givetvis ett stort plus och loppet är ganska klent och hästen duger bra och är given att ha i A-gruppen. Han är dock mycket klar favorit och vi gillar inte när en häst ska ställa om från isbana och långa hakar till grusbana, för det brukar ta en start innan det blir bra. Detta gör att vi tippar emot och garderar stort då det finns många roliga skrällar i loppet.

10 Jeppas Hampus är intressant som skräll och rankas upp. Han fick sent fritt näst senast och såg bra ut och inför senast var han behandlad och tunt jobbad och såg jättefin ut i rygg och fick chansen alldeles för sent. Nu har han lopp i kroppen och ska gå barfota fram (skor senast, fel i programmet) och med bra kusk och bra inne i loppet varnar vi kraftigt!

4 Kaprifol C.D. har sett bra ut på slutet och kommer vinna lopp när som helst. Det trodde vi hon skulle göra redan senast men sista biten visade hon varför hon har en nolla i segerkolumnen då hon bromsade och fick ge sig mot Västerbo Mudcake. Hon kan öppna bra och kan spetsa och Björkroth är inte främmande för att hon ska köras där och så tror vi det blir om New Challenge gör bort sig i starten. Kommer Björn tidigt tror vi Ville släpper men det kan ändå bli rätt åt henne om luckan uppenbarar sig till slut.

3 Casanovic är en "rackelhäst" som varvar sina prestationer. Han var inte alls till sin fördel senast men klart bra näst senast då han tog på vinnaren (Kapten C.D.) hela vägen in mot mål. Han har inte visat någon startsnabbhet tidigare men intressant att se vad Erik kan göra. Får han smyga med och få chansen till slut så har han fart för att vinna om han fungerar i travet.

1 Staffan Palema är en ganska snygg häst att titta på men framgångarna har uteblivit. Han var förbättrad näst senast då han avslutade 14,6/1000 bakom Joyland Park men senast var han mest seg igen och förmodligen måste hästen kastreras för att fatta vad det går ut på. Han är medium från start och får ett bra invändigt lopp och skulle han få för sig att kämpa kan han vinna.

15 Royal Rox är en snabb häst som tidigare varit hetsig men det har blivit bättre efter att Hans-Owe kört honom i ryggar och senast spurtade han vasst via 12/500 som trea. Läget är hopplöst men klaffar det är han vass på speed.

11 Ego Sånna spurtade bra senast och var bättre när han gick barfota bak. Så ska han tävla igen och prickar Stefan starten kan han öppna bra och inte borta med rätt rygglopp.

13 Tapstarter G. var det länge sedan han fick till det men i grunden är han inte alls så tokig och för tre starter sedan var han ute mot sådana hästar som Middle East och Blue Rock. Han är nu kastrerad och har tränat bra och till 1% vill vi ha med honom.

12 Homemade Player är även det ett långskott då hon har svårt att vinna men formen är riktigt bra och när hon satt fast på Valla näst senast såg hon bra ut och även senast gick hon godkänt till slut med 13,4/700 bakom Pompano Mick.

Rank

 • A: 5-7-10
 • B: 4-3-1-15-11-13-12
 • C: 6-8-9-2
 • D: 14

 

V64-3

Spetsstrid

1 Rydens Hedda och 4 Pinoccio Zet gör upp om ledningen där vi tror Pinoccio spetsar om Björn laddar för fullt. Känslan är dock att Pinccio är bäst i rygg och går ner bakom eller släpper tillbaka till Rydens Hedda.

Fullständig analys

4 Pinoccio Zet står bra inne i loppet och är van att möta tuffare hästar än så här. Han kördes i ledningen näst senast och höll undan via 13/500 och tog sin första seger. Senast avslutade han godkänt efter att ha backats från början och det var mot Kouros Broline. Han är snabb från start och trycker Björn till så tror vi han spetsar men Pinoccio ger ett lite vekt intryck sista biten och över lång distans tror vi det bästa är att sitta i rygg på Rydens Hedda och jobba in lucka till slut. Klaffar detta tror vi han har bra chans.

8 Look Out håller vi då det finns bra utveckling i henne och näst senast såg hon jättefin ut bakom Opal Hall utan att få helt fritt till slut. Hon trivdes inte på en stum bana senast och det kan man glömma. Hon har inte stått över något efter senast och tränar åter bra och distansen tror vi passar perfekt och hon är tung den sista biten.

1 Rydens Hedda öppnade bra senast till ledningen och såg ut att gå mot seger. Hon fick dock ge sig mot Himountain som liftat med bakom och Hedda har lite svårt att växla tempo sista biten. Hon kör om ledningen igen och vi tror hon kan hålla den eller ta sig ut direkt och få överta och hon leder loppet länge. Nu blir det första gången med rycktussar vilket bör ha bra effekt.

12 Sargazzo de Dion är stor som en jätte och benen far åt alla håll. Kapacitet har han dock helt klart och senast var ett klart fall framåt då han var med bra från start och kunde överta ledningen efter 500 meter. Han öppnade sedan varvet på 14,5 och de farterna har han inte kunnat springa i tidigare. När han blev utmanad på upploppet galopperade han 200 kvar men hann ställa sig och kunde ändå rädda segern. Han är besvärlig i aktionen och har svårt att springa i kurvorna och känns sårbar som favorit men skulle Westholm kunna syna dödens tidigt så kan han givetvis vinna.

2 Extas var fin när han vann näst senast och han är inte så tokig i grunden. Senast strulade under hela loppet och det var den ena lusen efter den andra som kom i vägen och när det äntligen blev fritt spelrum var täten redan i mål och inget att säga om. Han drogs även med magproblem senast och var inte helt kurant men ska nu vara bra igen och från ett bra läge så kan han vinna. Han har inte varit särskilt snabb bakom bilen men har visat bra styrka och vi gillar vad Nicklas presterat så här långt i jollen.

5 Victor Mile har varit mycket bättre i de två starter han gjort efter lång frånvaro och blir vårt sista streck. Näst senast var det ett billigt P21-lopp på Eskils men det var ändå Editio och G.K.In Focus han slog. Senast avgjorde han efter attack 900 kvar och 13/700 på bra sätt och är mycket mera rejäl än tidigare. Det är tuffare emot och han är betrodd och det känns lite fel men vi vill inte spricka på honom då det är toppform.

11 Räser Stina är en enkel häst som vill ha det serverat. Senast fick hon dödens vilket är helt fel positon och hon tröttnade förståeligt. När hon får sitt smyglopp kan hon speeda i 300 meter men från detta läge känns hon ändå inte het.

7 Knockout Töll är seg och vann ett mycket billigt lopp näst senast. Han är sådär från start och riskerar bli hängande och vi har ingen känsla för honom.

9 Agobra Hopkins gick godkänt senast men är en liten enkel häst som vi har svårt att se vinna.

Rank

 • A: 4-8
 • B: 1-12-2-5
 • C: 11-7-9-10-6-3

 

V64-4

Spetsstrid

1 Zelezny är snabb i voltstart och klar spetsfavorit. Utmanas av 6 Charm Hammering.

Fullständig analys

12 Nelle Pelle är vår vinnare! Han har gjort flera starka lopp på slutet och senast flög han fram via 11/700 med 10-fart upploppet ner och det skrek "nästa gång" om intrycket. Han är snabb från start och bör hitta en bra position från springspåret och stämmer det blir han inte lätt att stå emot över det långa upploppet. Barfota runt om nu är ett plus och han är given tipsetta.

2 David Nalan är en liten, enkel sak som visat dålig skalle men han har utvecklats och vi gillade intrycket senast. Han smögs då i ryggar och spurtade starkt via 12/700 med 10,7/400 och full sula genom mål. Han är ingen blixt i voltstart men har klarat andraspåret flera gånger tidigare och Björn bör hitta en bra position. Given.

1 Zelezny fick attackera för tidigt senast och var sämre än tidigare men det blev opassande kört. Han har visat knallform före det och Göran låter fortsatt mycket nöjd med hästen och den här gången låter han sugen på att prova i spets. Han gör sina bästa lopp i rygg, men har gjort bra lopp även i ledningen. Får han fuska bort en bit kan han bli svår att nå och han får vårt sista streck och vi låser loppet fräckt på tre streck.

4 Ikaros Night kördes via tredjespår till ledningen senast och segade undan för hugg och slag via 15/700. Han har viss kapacitet, men är för seg fortfarande. Skulle Erik bli släppt till ledningen kan han vinna, men han är ingen blixt första stegen och då Göran verkar vilja köra Zelezny i spets bör det bli ett tungt lopp åt Ikaros och vi står över honom som betrodd.

7 Maxwell Mayday har utvecklats, slog Eliott Hall på Eskilstuna och var tapper fyra från dödens i bronsfinalen. Senast var han utan chans i ett långlopp där Cash is Fun Zaz vann, attackerade 800 kvar och gick en repa på sista långsidan men det ebbade ut till slut och han var sämre än tidigare. Han är klar för finalerna nästa helg och vi tror att Örjan ger honom ett snällt lopp i ryggar och då måste det klaffa - vi bjuder på honom som favorit.

13 Blue Rocket värmde bra senast och höll godkänt i dödens. Nu springspår med "Ante" och troligt att han blir högerytter och får ett omöjligt lopp. Hästen duger annars bra och tänkbar storskräll vid bred gardering.

6 Charm Hammering är enkel, men kan öppna snabbt och har bra kusk. Vi tror inte att han kommer förbi Zelezny från start men han bör få rygg ledaren och har viss skrällchans.

9 Simb Frizz fick ett omöjligt lopp i spåren senast och bara att glömma. Han är van möta värre, men har svårt att vinna lopp och är främst ett platsbud.

8 Korok värmde bra inför senast, men var en besvikelse från rygg ledaren. Struken efter det och tveksam form.

3 Regina One är V75-härdad och nyttig och kan öppna bra. Skulle Johnny hitta hålet med henne kan hon vara överraskande långt framme.

11 Coktail Palema gjorde ett fullt okey lopp efter galopp senast. Spurtade vasst som knappt slagen av Ikaros Night 8/12 och kan öppna snabbt i voltstart.

5 Nice Brozo var bara dålig senast och vi ruttnade på henne och hon måste rycka upp sig rejält för att duga.

Rank

 • A: 12-2-1
 • B: 4-7-13-6-9-8-3-11-5
 • C: 10-14

 

V64-5

Spetsstrid

Öppet med flera snabba. 1 Johan Eme tror vi håller ut 4 Finoro och tar ledningen, men tveksamt om Daniel vill köra i spets. Favorit på att 6 Sprite Ås kör till och övertar, men även 2 Alu's First Line och 3 B.W.T.Warrior kan vara med och köra om att få överta. Väljer Björn ett offensivt upplägg med 8 Growup kan han släppas till ledningen.

Fullständig analys

8 Growup står för klassen i gänget. Han såg kanonfin ut vid lätt seger från rygg ledaren näst senast och Björn hyllade hästen efter loppet. Vi trodde mycket på honom i V75-mästarna senast men då blev han för pigg och galopperade från start. Han har inte fått ett riktigt lopp på några veckor och är klar för V75-finalen nästa helg så visst kan man sätta ett frågetecken för formen, men det viktigaste med Growup är att han är fräsch och dom här hästarna bör han slå även om han inte är helt på topp. Läget är givetvis dåligt men han kan öppna bra och lyckas bara Björn fila ner sig i andraspår i första sväng bör han blåsa till dessa i spåren sista 700. Väljer han ett offensivt upplägg bör han bli släppt till ledningen då konkurrenterna har respekt för hästen. Vår känsla är att han bara är bäst och vinner loppet "hur dom än kör" och i ett jämnstreckat lopp är det rätt att ta ställning - omgångens bästa spik!

6 Sprite Ås lägger vi tvåa då det är favorit på att han blir släppt till ledningen och är då hästen att slå. Han har hög kapacitet men dragits med skadeproblem vilket satt sig på skallen och det är inte samma kämpaglöd i honom längre. Han vann dock från ledningen på Örebro i höstas och verkar ta i bättre i den positionen och når han ledningen utan att det kostar för mycket kan han vinna. Vi tycker dock att Growup är en bättre häst och tror inte att Sprite Ås står emot honom.

3 B.W.T.Warrior känns given att hålla upp i ranken då han ser jättefin ut för dagen. Han satt fast med sparat bakom Essien senast och skulle Ville lyckas hålla ut dom utvändiga och köra till ledningen efter en bit blir han intressant. Han har fortfarande inte använt det norska huvudlaget och där finns en extraväxel sparad.

1 Johan Eme är stallkompisen till Warrior och även han måste vi ranka upp en bit då han är i knallform, senast såg han tankad ut i rygg på Warrior med det norska huvudlaget oryckt. Han är snabb ut och vår spetsfavorit, men han ska nu tävla med skor vilket är ett minus och då han är bäst i rygg tror vi att Daniel släpper ledningen och då helst till stallkamraten. Han får ett bra lopp oavsett och är inte borta.

9 Felix Vingboons är hårt betrodd, men honom har vi ingen feeling för och rankar ner. Han har fått flera tuffa lopp på slutet, senast var han stressad i omstarter och fick sedan slita ont i dödens och orkade inte. Han är bäst utan rygg och det normala är att Örjan synar dödens igen, men han kanske vill spara hästen den här gången efter flera tuffa lopp och köra i rygg? Han kan vinna, men är sårbar på speed och rankas ner som mycket spelad.

10 Mafioso avslutade bra som tvåa bakom Höwings Oh Titan näst senast, men galopperade bort sig senast och han är svår med framspår bakom bilen. Läge för felfri avgång och spurtar ner många om det klaffar, typiskt skrällbud.

2 Alu's First Line avslutade godkänt efter sent fritt senast men han tar inte i så det knakar direkt. Han kan öppna bra och har viss chans att få överta ledningen och då inte helt borta.

5 Pele D.K. värmde förbättrat senast och gick bra efter startgalopp via 14,8/1900. Han bör gå framåt med loppet och har kapacitet att överraska om vår vinnare kommer bort.

4 Finoro är mycket startsnabb och bör ha vettig chans på rygg ledaren. Han plockade ner Beretta Avanti från rygg ledaren för tre starter sedan och har viss chans på scenario.

11 Gany du Ling hängde med godkänt bakom Höwings Oh Titan senast. Barfota runt om nu är ett plus, men det hjälper knappast från det här läget.

Rank

 • A: 8
 • B: 6-3-1-9-10-2-5-4-11
 • C: 7-12

 

V64-6

Spetsstrid

2 Dance Joss öppnade bra innan hon rullade över senast och har spetschans, men hon är osäker och tveksamt om Per vågar ladda för fullt. 3 Caddie Elenor öppnar bra, men vi håller 5 Ninepoints Avalon som spetsfavorit då hon är kvick i fötterna.

Fullständig analys

2 Dance Joss är favorit i stoloppet och det tycker vi är motiverat. Hon spurtade vasst som trea bakom Callela Dowjones och Truly Devoted näst senast och visade fin fart för klassen. Senast öppnade hon snabbt men rullade över i galopp i spetskörningen. Det löste sig sedan bra för henne och hon kunde avgöra knappt men säkert via 13/800. Hon är inte att lita på från start och det är galopprisk, men tar Per det lite lugnare än senast tror vi på felfri avgång och sköter hon sig bör hon bli svårslagen - vi tar ställning för henne på DD.

5 Ninepoints Avalon är spetsfavorit och då hon har vunnit tre av fyra i spets bör Westholms taktik vara given. Senast var hon seg, men hon ska vara vassare med loppet och nu blir det barfota bak vilket är en fördel. Hon kan leda runt om, men är en enkel häst och bara en av flera som hårt betrodd.

3 Caddie Elenor höll undan för Essien från ledningen näst senast, men svek totalt från samma position senast. Hon är hopplöst ojämn, men har hon en bra dag räds hon ingen i klassen. Hon kan öppna bra och har chans på ledningen och måste räknas tidigt.

6 Dakota Tooma håller vi upp vilket kan tyckas konstigt då hon borde vunnit senast och möter tuffare nu, men vi gillade värmningsintrycket senast och hon är bättre när hon får gå i rygg och speeda till slut. Johnny känner henne väl och löser det sig och hon hittar ner i slagläge kan hon skrälla.

12 Dashing Tooma såg fin ut senast men galopperade på sista långsidan. Hon har varit rejäl vid segrarna före det och går inte att räkna bort trots läget.

7 K.N.Speedgirl vann från dödens i Norge även om hon blev väldigt entömd, men hon såg laddad ut gången efter där hon spurtade piggt efter sent fritt. Senast blev hon störd till galopp i första sväng då hon touchade i ett annat ekipage. Hon är snabb ut men varm och riskerar bli het vid laddning och det kan bli svårt för henne att komma till från det här läget. Chans om det klaffar.

8 Redrose Hood är en segervan finska som gjort två starter på svensk mark. Hon var lite seg från ledningen näst senast men såg piggare ut som fastlåst i onsdags. Formkurvan pekar uppåt, men läget blev svårt och även om hon kan öppna bra riskerar hon ett tungt lopp.

10 My Golden Key drog fram Essien senast och höll bra som trea bakom bra hästar. Bakspår igen men inte avsågad om det klaffar.

4 Frenchise är tråkig och ovillig, men kan öppna bra och har chans på rygg ledaren och därmed viss chans.

9 Egolina Sånna höll undan knappt från ledningen senast. Tuffare nu och inget hett segerbud, men åker med som sista streck.

Rank

 • A: 2
 • B: 5-3-6-12-7-8-10-4-9
 • C: 1-11

 

Spelförslag

V6-förslaget är på 1800 kronor (endast för sex rätt):

1x10x6x3x1x10 = 1800 rader

Omgångens bästa spik:
8 Growup (V64-5)

DD-förslaget är på 500 kronor:

8-2 x 500